Ç'engel Kafe ‘Engelsiz Bir Yaz Tatili' Yaptı

Çankaya Belediyesi'nin eğitilebilir zihinsel engellilerin sosyalleşmesi amacıyla oluşturduğu Ç'engel Kafe bünyesindeki gençler, yoğun aktivitelerle geçirdikleri dönemin ardından, Çanakkale'de yaz tatili yaptı.

Belediye Haberleri 11.08.2013 15:26:24 0
Ç

 Çankaya Belediyesi’nin eğitilebilir zihinsel engellilerin sosyalleşmesi amacıyla oluşturduğu Ç’engel Kafe bünyesindeki gençler, yoğun aktivitelerle geçirdikleri dönemin ardından, Çanakkale’de yaz tatili yaptı. 


     Çankaya Belediyesi’nin zihinsel engellilerin sosyalleşmesi ve rehabilitasyonu amacıyla oluşturduğu Ç’engel Kafe bünyesindeki gençler, yoğun aktivitelerle geçirdikleri bir yılın ardından Çanakkale Küçükkuyu’da “Engelsiz Yaz Kampı’nda bir araya geldi.

     Çankaya Belediyesi Sosyal Hizmetler Uzmanlarının ve gençlerin ailelerinin de eşlik ettiği tatilde, Çankaya Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Küçükkuyu Belediyesi Başkanı Cengiz Balkan, gençlerin bölgenin tarihi ve turistik yerleri gezmesine büyük destek verdi.

     Denizin ve doğanın keyfini doya doya yaşayan gençler, günü birlik düzenlenen gezilerle Adatepe Yeşilyurt’da, mitolojik öğeler barındıran Zeus Altarı’nda, Mıhlı Şelalesi’nde bol bol fotoğraf çekti.

     Yörenin kültürünü ve tabiatını engelsizce yerinde yaşayan gençler, birlikte hareket etmenin, birlikte yemek yemenin, hayatı eşit paylaşmanın tadına bir kez daha vardılar. Gün boyunca hem havuzda hem denizde müzik eşliğinde oyunlar oynayan engelli bireyler, son gecelerinde tatil köyünün iskelesinde kesilen yaş pastanın ardından gökyüzüne dilek balonları bıraktı.

     Gençlerin aileleri ise, engelli dostu olan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a engelsiz bir yaşam oluşturmak üzere gösterdiği destek için teşekkürlerini sundu.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER



31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00